Co się dzieje w browarze domowym

Dawno nic nie pisałem na blogu. Ostatnio nic nie warzyłem, trochę nie miałem czasu oraz zabrakło mi miejsca na składowanie piwa. Na początku roku wziąłem się za warzenie, ale miejsce na przechowanie szybko się skończyło. Ot taka klęska urodzaju.

Na obecną chwilę mam na warsztacie Dry Stouta, Pilsa, Begian Blond AleSmoked Stouta. No, ale przydałoby się coś uwarzyć, co by sprzęt nie zardzewiał. Więc zamówiłem składniki na pszeniczne według przepisu J. Palmera z Książki Jak warzyć piwo. Oby wyszło dobre piwo.

Chłodnica i składniki.

Dodatkowo żeby usprawnić warzenie zakupiłem chłodnicę. Mam nadzieje, że proces warzenia będzie przebiegać lepiej a ja nie będę musiał dźwigać gorącego garnka na balkon żeby go schłodzić.

Wpis o warzeniu piwa pszenicznego umieszczę na blogu w innym czasie.

Tak, że w browarze domowym coś się dzieje.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.